Sutra počinje vakcinacija trećom dozom na Kosovu
08/12/2021 12:03|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 202 |
|

Medija centar Čaglavica, RTK2, 08.12.2021. - Odbor za imunizaciju stanovništva protiv koronavirusa na Kosovu odlučio je da se sutra krene sa davanjem treće doze vakcine, odnosno buster doze. Odluka je doneta na jučerašnjoj sednici, a s ciljem sprovođenja Plana o masovnoj vakcinaciji građana.
 
Buster doza namenjena je osobama koje su primile dve doze vakcine protiv kovida.
 
„Treća doza se daje osobama koje su primile dve doze vakcine protiv kovid-19, a koje nisu razvile odgovarajući imunitet zbog slabog imuniteta ili pratećih bolesti po preporuci lekara. Treća doza se daje ne ranije od 8 nedelja i ne kasnije od 6 meseci nakon prijema druge doze“, precizirali su.
 
Buster doza je namenjena svim građanima starijim od 18 godina, ujedno poručuju.
 
Iz kosovskog ministarstva zdravlja navode da će o datumima vakcinacije građani biti obavešteni putem SMS-a, mejla i javnim oglašavanjem.
 
„Smatrajući da je vakcinacija najefikasniji način da se ograniči i zaustavi širenje virusa i da se postigne zaštita stanovništva, Ministarstvo zdravlja pozvalo je sve građane da iskoriste mobilne centre za vakcinaciju i timove širom Kosova kako bi se što pre vakcinisali protiv kovida“, naveli su iz ovog ministarstva.

Komentari posetilaca