,,Sve optužene zvaničnike DPK odmah razrešiti funkcija’’
20/06/2019 10:26|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1626 |
|

RTK2, 20.06.2019. - Svi politički imenovani kandidati Demokratske partije Kosova koji su angažovani u javnim institucijama a koji su optuženi za korupciju, kriminal i zloupotrebu službenog položaja treba da se razreše službenih dužnosti, rekao je predsednik Skupštine Kosova i lider ove stranke Kadri Veselji.

Veselji je na konferenciji za novinare rekao da su funkcioneri Demokratske partije Kosova koji treba da budu smenjeni, ministar za inovacije Besim Bećaj, zamenik ministra Kosovskih Bezbednosnih Snaga Agim Čeku i savetnik predsednika skupštine Njazi Kruejzui. Njima se trenutno sudi.

“Ovom odlukom ne prejudiciram njihovu krivicu i ishod suđenja, te da će sva ova lica kada budu bila oslobođena imati zasluženo mesto u PDK i u institucijama. Početkom ove nedelje obavezao sam se da ću se silno angazovati protiv korupcije, nepotizma i negativnih pojava zloupotrebe. To građani očekuju od nas, jer su oni siti reči i žele da vide konkretne mere. Nema druge opcije, sem da mi sami delujemo”, kazao je Veselji.

Ovim postupkom, postavljaju se novi etički standardi, rekao je Veselji, poručivši da će sa tim prvo početi njegova stranka a zatim da će ovaj standard proširiti i na svaki segment drustva.

“Demokratska partija Kosova neće kandidovati ni podržati lica koja se sumnjiče za zaloupotrebu javnih dužnosti, korupciju i nepotizam. Nećemo podržati ni funkcionere iz ostalih partija koji se sumnjiče za ista dela", rekao je Veselji.

Kadri Veselji je na glavnoj konvenciji Demokratske partije reizabran na mesto šefa stranke. Tada je obećao da će se, kako je rekao, boriti protiv korupcije kao što se borio protiv Srbije.

 


Komentari posetilaca