Svečano dodeljene diplome 57.generaciji Policiji Kosova
13/02/2023 15:04|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 255 |
|

Rtk, MC, 13.02.2023.- Danas je u Palati omladine i sporta u Prištini održana svečana dodela diploma 57. generaciji Policije Kosova.

Na dodeli diploma učestvovali su i predsednica i premijer Kosova, Vjosa Osmani i Aljbin Kurti.

Vjosa Osmani je rekla da su vrednosti Kosovske policije integritet, profesionalizam, poštovanje i nepristrasnost. Ona je navela da Kosovska policija kontinuirano pokazuje ovaj profesionalizam i da će kroz vladavinu prava pripadnici policije obezbeđivati javnu bezbednost.

„Danas slavimo vaš uspeh dok se zaklinjete kao novi pripadnici Kosovske policije. Želim da vam poželim dobrodošlicu u službu i zaštitu svih građana Kosova  bez razlike. Odabrali ste misiju koja zahteva disciplinu, red i zakon. Vaše vrednosti su integritet, profesionalnost, poštovanje i nepristrasnost. Kao policajaci, uvek morate da se ponašate u skladu sa ovim vrednostima, da služite svim građanima, bez obzira na pripadnost i uverenja”, rekla je Osmani.

Osmani je poručila novoj generaciji da bude uzor koji vodi računa da se sprovodi zakon, bori se protiv kriminala, održava red i istakla da zaštita granica treba da bude trajna obaveza.

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da za Vladu Kosova, „zaštita i bezbednost zemlje, kao i uspostavljanje reda i zakona ostaju prioriteti“.

Prema njegovim rečima, „ova svečanost postaje još posebnija jer se dešava uoči godišnjice nezavisnosti Kosova“.

„Dvostruko sam srećan što smo ovde uoči proslave 15. godišnjice nezavisnosti Kosova i dopunjavamo i jačamo redove Kosovske policije. Svima nam je jasno da policija štiti živote građana i sprovodi zakon. Za našu Vladu prioritet su zaštita i bezbednost zemlje, uspostavljanje reda i zakona”, rekao je Kurti.

Kurti je podsetio, i na kako je rekao, najuspešnije akcije Kosovske policije u poslednje dve godine.

„Samo prošle godine sprovedene su 854 policijske akcije protiv organizovanog kriminala i šverca. Uhapšene su 3.202 osobe, od kojih 301 javni funkcioner. Zatvorili smo 16 ilegalnih puteva na severu, uništili 69 kriminalnih grupa, zaplenjeno je više od 1,8 tona opojnih supstanci, uništeno pet laboratorija za drogu, kao i tri laboratorije za proizvodnju kriptovaluta na severu. 2022. godine izgradili smo četiri policijska objekta na severu Kosova“, naveo je Kurti.

On je rekao da je Kosovska policija među institucijama kojima najviše veruju građani.

Diplomce 57. generaciji kosovske policije čine 433 policijska kadeta, među kojima 17 Srba, pet Bošnjaka, jedanTurčin i jedan Rom. Danas su diplomriale i 53 žene.

 

 


Komentari posetilaca