Svećlja: Policija sprovodi akciju na severu Kosova protiv zlupotrebe struje
14/04/2023 15:51|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 268 |
|

KoSSev, 14.04.2023. - Policija sprovodi akciju protiv zloupotrebe električne energije na severu Kosova, najavio je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja u izveštaju Komisiji za evropske integracije, gde je govorio o situaciji na severu, prenosi Klan Kosova.

„Kosovska policija vodi akciju protiv zloupotreba električne energije i ovih kriptovaluta i mogu da kažem da je to sledeći uspeh“, rekao je Svećlja, objavio je KoSSev.

Ocenjuje da na severu ima poboljšanja u pogledu vladavine prava i bezbednosti.

„Od završetka rata situacija u četiri opštine na Severu Kosova nije dobra, stanje još nije zadovoljavajuće, apsolutno ima poboljšanja u pogledu vladavine prava i bezbednosti. To se dogodilo zbog izvanrednog angažovanja svih struktura, bilo vladinih, bilo bezbednosnih tamo. Imamo prisustvo bezbednosnih struktura kao nikada ranije tamo, imamo vladavinu prava kao nikada pre tamo, ali svakako da imamo i izazove“, poručio je ovaj ministar.

Svećlja je govorio i o izborima na Severu koji su zakazani za 23. april.

On je rekao da policija i kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova stoje na raspolaganju CIK-u.

„Što se tiče pitanja izbora, Kosovska policija, ali i kompletan kosovski MUP stoji na raspolaganju CIK-u, kako bi ovi izbori mogli da se održe i uspešno završe. Za nas je imperativ da se ovi izbori održe u mirnoj, bezbednoj atmosferi, kako za organizatore, tako i za same građane“, rekao je.

Svećlja je izrazio uverenje da će se izborni proces završiti mirno i uspešno, prenosi Klan Kosova.

„Važno je da institucije Kosova nastave sa organizacijom izbornog procesa, kako je to najbolje. Uveren sam da će se ceo ovaj proces završiti glatko i uspešno, prevazilaženjem problema koje sam pomenuo“, rekao je Svećlja.

Svećlja je govorio i o slučaju napada na novinara Valjona Silju, podsetivši da su identifikovani i uhapšeni napadači „u rekordnom roku“.

„Mi, kao institucije Kosova, a posebno Ministarstva unutrašnjih poslova, imamo obavezu da sprečimo, ali i da identifikujemo i privedemo pravdi svakog kriminalca, svakoga ko krši zakon“, rekao je Svećlja.

Naglasio je da se Kosovo suočava sa izazovima, uključujući i pitanje bezbednosti novinara.

„Što se tiče slobode medija, onog trenutka, kada neko od vas izjavi da u našem društvu nema kriminalaca, onda raspuštamo kosovsku policiju, tužilaštvo i sudove i ne isplaćujemo im plate. Nesumnjivo, suočavamo se sa izazovima, među kojima je i pitanje bezbednosti novinara“, rekao je on.

 

 


Komentari posetilaca