Svedok tužilaštva u slučaju Duška Arsića rekao da ga ne poznaje
13/09/2023 15:23|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 117 |
|

Medija centar Čaglavica, 13.09.2023. - Danas je pred pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini ispitivan svedok tužilaštva u slučaju koji se vodi protiv Duška Arsića opteženog za navodne ratne zločine.

Svedoku su pitanja postavljali tužiteljka i advokat „oštećenih“. Prema rečima Arsićevih advokata današnji svedok tužilaštva nije rekao ništa što bi se odnosilo na umešenost Duška Arsića u navode ratne zločine.

“Današnji svedok u slučaju Duška Arsića zbog krivičnog dela ratnog zločina izjavio je da nikada nije čuo niti video Duška Arsića da je bilo šta izvršio uopšte, nije čuo ništa o njemu ni pre sukoba ni posle. Tako da nema sumnje da Duško Arsić nije učinio delo koje mu se stavlja na teret. Ovakvim svedočenjem potvrdili smo i da Duško Arsić nije učestvovao u bilo kakvim drugim dešavanjima na prostoru grada Prištine koji mu se stavljaju na teret optužnicom, i to pre svega iz razloga jer današnji svedok, ne samo da nije nikada čuo za ime Duško Arsić, već nikaad nije pomenuo ni selo iz kojeg je Duško, spominjao je druga sela iz prištinskog okruga za koja je čuo da su neka lica vršila krivična dela, međutim nikada nije čuo niti za Duška niti za selo Matičane iz kog je Duško“, rekla je advokatica Duška Arsića Jovana Filipović.

“Očekujem ono što očekujemo uvek, ali se retko dešava – da pravda pobedi. A pravda u ovom slučaju znači da nedužan čovek izađe iz zatvora. Ponovo smo dobili jednog svedoka i neka ih ima što više koji kažu da tog čoveka nikad nisu ni čuli ni videli, niti znaju išta o njegovim aktivnostima tokom rata. Ako imamo takvih nekoliko svedoka, šta možemo očekivati da se desi nego da okrivljeni bude pušten na slobodu“, naveo je advokat Arsića Nebojša Vlajić.

Na današnjem ročištu pred sudom je  trebalo da se pojavi još jedans vedok tužilaštva međutim on je iz zdravstvenih razloga nije došao.

“To je čovek u ozbiljnim godinama i verovatno lošeg zdrastvenog stanja. Prilikom prethodnog svedočenja mu je pozlilo i nalazi se u teškoj situaciji, ali je obavezan da svedoči. Sud mora da nađe način da uzme izjavu i mislim da će to biti urađeno , ali moramo imati poštovanja za godine i zdrastveno stanje tog svedoka“, rekao je Vlajić.

Sudski potupak protiv Duška Arsića biće nastavljen sredinom novembra.

Arsić je uhapšen 8. decembra 2021. godine na prelazu Jarinje zbog krivičnog dela ratnog zločina počinjenog 1999. godine u selu Butovac na Kosovu. Uhapšen je nakon što je put Kosova krenuo da reši probleme oko uzurpirane imovine u selu Matičane kod Prištine.

 

 


Komentari posetilaca