Svetska banka nastavlja podršku poljoprivredi na Kosovu
24/05/2019 15:05|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 625 |
|

New press, 24.05.2019. - Svetska banka će nastaviti dalju podršku sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja na Kosovu kroz razne poljoprivredne projekte. Ova banka će nastaviti podršku Ministarstva poljoprivrede i u okviru Programa za poljoprivredu i ruralni razvoja, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja.

U saopštenju se navodi da je to saopšteno danas na sastanku koji je ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić imala sa višim poljoprivrednim stručnjakom Silvijom Mauri i menadžerom kancelarije Svetske banke na Kosovu Markom Mantovanelijem.

Kako se dalje u saopštenju navodi, tokom sastanka se razgovaralo o programima ministarstva za podršku poljoprivredi i ruralnom razvoju uopšte, kao i o oblicima dalje saradnje u oblasti poljoprivrede.

Ministarka Dijana Živić zahvalila se delegaciji na podršci koju su do sada pružali i naglasila da je ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja spremno da sarađuje sa Svetskom bankom u budućnosti za realizaciju mnogih drugih projekata.

S druge strane, menadžer Svetske banke, Marco Mantovanelli, pohvalio je predstojeće razvojne pomake u unapređenju poljoprivrednog sektora u zemlji i potvrdio spremnost Svetske banke za dalju podršku sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja na Kosovu kroz konkretne projekte u okviru Strategije Kosova.

 


Komentari posetilaca