Tači: Energetika i telekomunikacije za nas i EU zatvoreni
26/07/2013 14:29|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 900 |
|

Kosovski premijer Hašim Tači na sednici vlade je izjavio da su pitanja energetike i telekomunikacija, što se tiče Kosova i EU zatvorena, a da se sada čeka da Srbija do 8. avgusta prihvati sporazume u te dve oblasti. 
 
Kako je saopšteno iz kosovske vlade, Tači je na sednici rekao i da je na poslednjem susretu u Briselu postignut napredak oko organizacije lokalnih izbora 3. novembra.
 
- Uveren sam da će ovaj proces biti uspešan uz učešće svih zajednica. Misija OEBS će na naš zahtev nastaviti da obavlja svoju ulogu kako bi olakšala i organizovala izbore na severu gđe će biti i predstavnici Centralne izborne komisije Kosova. Mi ćemo nastaviti da radimo sa svim političkim partijama za što masovnije učešće Srba na severu, kazao je on. 
 
Tači je izrazio nadu da će se ispoštovati vremenski rokovi, početak septembra, za registraciju političkih partija ili građanskih inicijativa sa severa.
 
Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je tokom prošle nedelje zatražila od visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton da posmtrači EU nadgledaju održavanja opštinskih izbora koji su zakazani za 3. novembar ove godine.
 
Izvor: Tanjug 
 
 

Komentari posetilaca