Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o daljim koracima vlade
30/03/2020 15:07|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 501 |
|

30.03.2020. godine – Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini, kako bi ih informisao o koracima koje će preduzeti nakon razrešenja Vlade Aljbina Kurtija od strane Skupštine Kosova, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Kosova.

 

Sastanku su prisustvovali i ambasadori Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Nemačke, Italije,  ambasadorka Francuske i šefica Kancelarije Eropske unije  na Kosovu.

 

Hašim Tači tokom sastanka rekao da će „nakon razrešenja Vlade Aljbina Kurtija od strane Skupštine Kosova, 25. marta, on preduzeti korake u skladu sa Ustavom Kosova, kosovskim zakonima i sa dužnostima predsednika Kosova“.

 

Dodaje se da je Tači najavio konsultacije sa svim parlamentarnim partijama tokom ove nedelje, kako bi dobio sugestije i njihove savete koji put da prati, na osnovu Ustava i zakona ističući da će se on kao predsednik opredeliti za „najbolju opciju za izlaz iz situacije u kojoj smo se našli nakon razrešenja Vlade Kosova“.

 

„Kosovu je potrebna Vlada koja će doneti stabilnost, veće političko i građansko jedinstvo, koja će biti sveobuhvatna i sa jasnom evro-atlantskom orijentacijom“.

 


Komentari posetilaca