TO Gračanice učestvovala na Sajmu zavičaja u Novom Sadu
15/02/2022 09:44|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 286 |
|

Medija centar Čaglavica, 15.02.2022. - Turistička organizacija Gračanice je na poziv predsednika zavičajnog udruženja sa Kosova i Metohije “Vidovdan” prof. dr Zdenka Tomića i sekretara udruženja Ivice Lukića, u nedelju 13. februara učestvovala po prvi put na 3. Sajmu zavičaja u Novom sadu, saopšteno je iz ove organizacije. 

Turistička organizacija Gračanica je zavičaj, srpske običaje, tradiciju, kulturu, proizvode karakteristične za naše podneblje i svoju turističku ponudu predstavila putem promotivnog materijala, kao i izlaganjem suvenira lokalnih proizvođača sa teritorije ove lokalne samouprave, što je, kako navode, doprinelo da štand TOG-a bude veoma posećen.

„Sajam predstavlja dobru priliku da se na jednom mestu okupe ideje stvaralaštva i predstave potencijali srpskog naroda, priliku za susrete predstavnika organizatora, institucija i udruženja i podstiče važne aktivnosti usmerene ka očuvanju i negovanju kulturne baštine srpskog naroda“, navodi se u saopštenju TOG-a dostavljenom medijima.

Dodaje se da su izlagači i učesnici sajma imali su priliku da uživaju i u celodnevnom kulturno umetničkom programu najboljih folklornih ansambala, vokala i muzičara u regionu.

 

 


Komentari posetilaca