Tokom noći obijene prodavnice u Skulanevu i Suvom Dolu
24/02/2022 09:10|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 274 |
|

RTV KIM, 24.02.2022. - U Skulanevu i Suvom Dolu tokom noći su obijene dve prodavnice prehrambene robe. Vlasnici Nevenka Živić i Miloš Grbušić obijanje su primetili u ranim jutarnjim časovima. Nepoznati počinioci sinoć obili su kapiju i automehaničarsku radionicu porodici Maksimović u Suvom Dolu.

Nepoznati počinioci su u Skulanevu tokom noći obili prodavnicu Nevenke Živić.

"Ujutru šest sati kada sam došla da primim hleb primetila sam obijanje, vrata otvorena, skinuli su katanac. Odneli su cigarete, čokolade i novac, izvršili premetačinu. Ovo je pritisak na nas, svaki dan imamo sve veći i veći pritisak, nismo slobodni ispred svoje kuće i po kućama ulaze", kazala je Živićeva za RTV Kim.

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj.

"Pričaju nam bajke, ništa ne otkrivaju, još uvek nijedan slučaj nisu rešili. Ovo je sitnica, a oni nisu otkrili ni izgubljene živote na Kosovu. Nama je i kuća u Prizrenu uzurpirana. Policija je napravila zapisnik, ali nema ništa od toga, ništa nisu otkrili. Nikada nisu došli da kažu, našli smo počinioca", dodala je Živićeva.

I u Suvom Dolu sinoć je takođe obijena prodavnica prehrambene robe. Vlasnik Miloš Grbušić obijanje je primetio jutros oko osam časova, kada je došao da otvori prodavnicu.

"Prodavnica je obijena prvi put, lopovi su obili cilindar od brave. Odneli cigarete, kafu, čokolade, roba je vrednosti oko 300 evra. Nije bilo nereda u prodavnici", kazao je Grbušić.

Ove dve prodavnice jedine su u Skulanevu i Suvom Dolu, a u ovim selima nema sigurnosnih kamera na ulicama.

Pored pljački prehrambenih radnji, sinoć je u Suvom Dolu obijena kapija porodice Maksimović. Nepoznati počinioci upali su u njihovu automehaničarsku radionicu. Slobodan Maksimović kaže da nije prvi put i da su zabrinuti za svoju bezbednost.

"Gde ovo vodi i dokle više? Još uvek nismo utvrdili da li su nešto odneli. Pre par godina su nam ukrali poljoprivrednu mašinu vrednu 5.000 evra. Sinoćnje obijanje nismo prijavili policiji, jer ni ranije upade od strane lopova policija nije rasvetlila. Samo se iskreno nadamo da nećemo više biti njihova meta", rekao je Maksimović za RTV Kim.

Podsetimo, tokom prošle nedelje obijena je i opljačkana prodavnica Slaviše Mihajlovića u Livađu.

 


Komentari posetilaca