Trajković: Srpska lista nema podršku u narodu
31/10/2023 12:37|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 104 |
|

Kim, 31.10.2023. - Zbog nedostatka političkih opcija Srbi biraju najgore između tri strane, ističe u novom podkastu “Aequitas” Momčilo Trajković, predsednik Srpskog nacionalnog foruma.

Trajković podseća da postoje tri faktora koji su, kako kaže, dužni da rešavaju probleme na Kosovu.

“To su srpska i kosovska Vlada, kao i međunarodna zajednica”.

Momčilo Trajković je bio gost četvrte epizode podcasta „Aequitas“,a govorio je i na temu predstojećih izbora na Severu Kosova, kao i o alternativi Srpskoj listi.

„Pre svega ću početi od međunarodne zajednice koja je ovde da nadzire u ovoj fazi i da prati, da usmerava. Tu je Priština, koja takođe ima najveću odgovornost, jer se ovo dešava na teritoriji na kojoj ima vlast. I na kraju sigurno i Beograd, koji je takođe proizvođač krize, umesto da utiče, da do krize ne dođe, kako bi se situacija ovde stabilizovala I kako bi ušli u neke normalne društvene tokove koji su dostojanstveni ljudima koji ovde žive”, ističe Trajković.

On navodi da Srpska lista nema podršku u narodu, te da je podrška, u stvari, pre svega težnja da ovaj narod živi bolje i podseća da je Srpska lista nastala u dogovoru sa Vučićem i Tačijem.

„Da nije bilo tog dogovora, Srpska lista ne bi imala takvu prođu i imala bi sasvim drugačiju poziciju nego što je imala. Dakle, kosovska politika i međunarodna politika dozvolili su da se Srpska lista uspostavi i da ima poziciju koju danas ima“, kaže Trajković.

Na pitanje kako doći do normalnih izbora i političkog pluraliteta u srpskoj zajednici, Trajkovič odgovara da na Kosovu postoji otvoreno pitanje političkog ambijenta i atmosfere koja ne postoji, a koja treba da se stvori na čitavom Kosovu.

Predsednik Srpskog nacionalnog foruma, u podcastu „Aequitas“, osvrnuo se i na događaje na Severu Kosova 24. septembra, Skupštinu i političku elitu na Kosovu, Zajednicu srpskih opština, kao i na ostale društveno-političke teme koje su godinama unazad aktuelne.

“Aequitas” podcast snima se u Barabar Centru u Prištini i deo je projekta „Jačanje društvenog dijaloga na Kosovu“, koji NVO CASA izvodi u saradnji sa Kosovskom fondacijom za otvoreno društvo (KFOS).

 

 


Komentari posetilaca