TRAJKOVIĆ POZIVA SRBE DA IZAĐU NA PONOVLJENE IZBORE
14/11/2013 15:04|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1034 |
|

Momčilo Trajković, predsednik Srpskog pokreta otpora poziva Srbe u severnoj Mitrovici da 17. Novembra izađu na izbore i podrže onog kandidata za koga smatraju da najbolje može da ostvari njihove interese, ali i državne i nacionalne interese, u predstojećoj presudnoj borbi za opstanak srpskog naroda i srpske države na Kosovu i Metohiji.
Trajković je istakao da ima razumevanje za one koji zagovaraju bojkot, ali ne i za njihovo aktivno ometanje onih koji žele da izađu na izbore i glasaju.
“Uz ozbiljnu kritiku koju upućujem Vladi Republike Srbije zbog politike koju vodi prema Kosovu i Metohiji, pre svega zbog nekonzistentnosti, kao i odsustva sluha da se u ovom ključnom momentu za srpski narod na Kosovu i Metohiji pronađe formula ujedinjavanja i jačanja srpskog nacionalnog bića, a ne produbljivanja sukoba i podela na patriote i izdajnike, ne vidim da je manje zlo ne izaći na izbore. Neizlazak na izbore još više će iskomplikovati i onako komplikovanu situaciju. Bez obzira koliko je Zajednica opština minimum minimuma, ona može, uz mudru politiku Srbije i kosovskometohijskih Srba, biti šansa da se isprave ozbiljne greške koje su do sad činile sve srpske vlade, i stvorimo šansu za naš novi početak”.
Protivljenje i teranje inata: “ko je u pravu”, vodi nas u još jedan zajednički katastrofalni poraz. 
Nažalost, odgovornost će biti mnogo veća na one koji su za bojkot, nego onih koji su nas dovde doveli. 
 
INFORMATIVNA SLUŽBA SPOT-a
 

Komentari posetilaca