Trajkoviću pročitana optužnica, izjasnio se da nije kriv
11/09/2023 14:28|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 102 |
|

Kim, 11.09.2023. - Optužnica za navodni ratni zločin bivšem kosovskom policajcu Slađanu Trajkoviću iz Severne Mitrovice pročitana je danas pred Osnovnim sudom u Prištini uprkos protivljenju njegove odbrane, kazao je nakon ročišta koje je bilo zatvoreno za javnost njegov advokat Dejan A. Vasić.

„Mi smo prigovorili na ponašanje Tužilaštva u pogledu dostavljanja i obelodanjivanja dokaza, oni nama još uvek neke dokaze nisu dali, ja se nadam da ćemo taj propust u toku postupka anulirati. Danas je optužnica pročitana i on se izjasnio da po svim tačkama optužnice nije kriv“, rekao je Vasić.

Budući da je suđenje Trajkoviću zatvoreno za javnost, advokat napominje da nije u mogućnosti da posebno govori o samim optužbama i radnjama koje se, kako je rekao, njegovom klijentu neosnovano stavljaju na teret.

„Sada je faza prigovora na otpužnicu i dokaze, mi ćemo to brižljivo pripremiti i imaćemo šta da kažemo i u jednom i u drugom prigovoru i nakon toga ćemo da vidimo kako će po tim prigovorima da reši sud“, naveo je on.

Ročištu koje je danas održano u Osnovnom sudu u Prištini na kratko su prisustvovali i članovi porodice Slađana Trajkovića.

„Slađan se drži psihički, verujemo u pravdu i nadamo se da će Bog biti na našoj strani. Znamo da je Slađan nevin, trudićemo se i borićemo i mislim da ćemo izdržati“, kazala je njegova supruga Suzana.

Podsetimo, bivši kosovski policajac Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra 2022. u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici. U optužnici koja je protiv njega podignuta 12. jula tereti se da tokom rata na Kosovu u periodu od 1998. do 1999. godine u regionu Vučitrna, pojedinačno i u saučesništvu sa drugim licima, kao pripadnik srpskih policijskih i vojnih snaga činio ratne zločine.

Nastavak suđenja još uvek nije poznat.


Komentari posetilaca