Trosatna blokada zbog Rio Tinta, najavljeni dalji protesti
03/01/2022 19:46|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 287 |
|

RTV KIM, N1, 03.01.2022. - Okupljeni oko Saveza ekoloških organizacija Srbije i građani, udruženi protiv eksploatacije litijuma, blokirali su puteve od 13.00 do 16.00 u nekoliko mesta.

Demonstranti su rekli da će blokade i protesti biti nastavljeni i narednog vikenda i da će biti radikalizovani. Danas je, kako javlja N1, došlo je do incidenta u Preljini, kada je jedan vozač automobila udario ženu koja je pokušala da spreči njegov prolazak. Blokada je bilo i u Novom Sadu, Beogradu, u Brezjaku i Šapcu gde je situacija protekla relativno mirno. Uniformisane policije nije bilo.

Grupa od oko 100 ljudi blokirala je saobraćaj iz pravca Novog Beograda ka starom delu grada, noseći transparent na kom su bile ispisane poruke desničarskog karaktera i nije delovalo da imaju bilo kakve veze sa ekološkim protestima s kraja prošle godine. Okupljeni su rekli da se nisu organizovali, da su došli spontano i da ne predstavljaju bilo koju formalnu organizaciju.

Saobraćaj je ubrzo normalizovan. Na licu mesta nije bilo incidenata osim sporadičnih rasprava sa ljudima iz zaustavljenih vozila. Okupljeni su nosili i nacionalističke, ali i antikovid, anti-NATO poruke, prenosi ovaj medij.


Komentari posetilaca