Tužilaštvo: Uhapšenim pripadnicima kosovske policije određen pritvor
16/06/2023 16:14|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 140 |
|

N1, 16.06.2023. - Uhapšenim pripadnicima kosovske policije R. Z. B.S. i M.Š. odrđen je pritvor, saopštilo je Tužilaštvo u Kraljevu.

Povodom događaja od 14.6.2023. godine, u selu Gnjilica, opština Raška, Više javno tužilaštvo u Kraljevu je dana 16.6.2023. godine, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih B.S. (1965), R.Z. (1975) i M.Š. (1961) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili po jedno krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekspolozivnih materija iz člana 348. stav 4. u vezi 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika.

Po predlogu javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Kraljevu je svim osumnjičenima odredila pritvor.

Podesećamo, pre dva dana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova locirali su i uhapsili tri pripadnika Kosovske policije R.Z, B.S. i M.Š. Zvaničnici u Beogradu kažu da su kosovski policajci uhapšeni duboko u teritoriji centralne Srbije, dok zvanična Priština tvrdi da su oni „kidnapovani“ na teritoriji Kosova.

Vučić je negirao navode zvanične Prištine da je u hapšenju učestvovala Vojska Srbije, i da to zna i KFOR.

Kosovski premijer Aljbin Kurti zatražio je hitno oslobađanje trojice kosovskih policajaca i ocenio da je ta akcija Srbije „bila agresija na Kosovo“.

„To je bila agresija na našu demokratsku državu. Osveta policiji koja se bori protiv kriminala i namera za eskalacijom i destabilizacijom, pošto smo predložili plan u pet tačaka za deeskalaciju i normalizaciju“, rekao je Kurti.

On je dodao da je Srbija ugrozila granicu Kosova i da Vladu to primorava da pojača granične kontrole.

 

 


Komentari posetilaca