U akciji "Brezovica" do sada uhapšeno 26 lica
10/04/2022 17:36|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 281 |
|

Zakletva za pravdu, Gračanica online, RTV KIM, 10.04.2022. - U slučaju “Brezovica” do sada je uhapšeno 26 osoba. Četvoro je pušteno iz pritvora a za 19 je određeno zadržavanje. Kako je objavila Zakletva za pravdu do sada je blokirano blizu šest miliona evra.

Podsetimo, lica u slučaju "Brezovica" privedena su zbog zloupotrebe službenog položaja, primanja mita, nelegalnog izdavanja dozvola za gradnju u zaštićenoj zoni nacionalnog parka Šar planine.

Krajem decembra u akciji specijalne policije i tužilaštva uhapšen je bivši gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić. On je osumnjičen za zloupotrebu položaja i nezakonito sticanje velike sume novca izdavanjem dozvola za gradnju na Brezovici.

Pored njega, uhapšeni su i direktor urbanizma u opštini, kao i službenici administracije u ovoj lokalnoj samoupravi, visoki zvaničnici Ministarstva za infrastrukturu Kosova, Ministarstva za zaštitu životne sredine, vlasnici građevinski komapanija, predstavnici Ski centra, carine.

Tužilac Rasim Maljoku je na konferenciji za medije izjavio da Osnovno tužilaštvo iz Uroševca radi u bliskoj saradnji sa Upravom za teške zločine Kosovske policije iz Prištine.

On je naglasio da je akcija sprovedena u Uroševcu, Štrpcu, Prištini, Srbici i Lipljanu, te da je pretresena zgrada Privremenog organa opštine Štrpce koji funkcioniše u sistemu Republike Srbije.

Maljoku je najavio da će ova akcija biti nastavljena i da, kako je naglasio u ovom slučaju neće biti povlašćenih ni nedodirljivih.

 

 

 


Komentari posetilaca