U Beogradu preminuo episkop valjevski Milutin
30/03/2020 21:58|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 519 |
|

N1, Kolubarske.rs, 30.03.2020. -  Episkop valjevski vladika Milutin (71) preminuo je noćas u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu gde se nalazio na lečenju od koronavirusa, prenosi portal kolubarske.rs.

Episkop valjevski Milutin Knežević, rođen je 10. januara 1949. godine u Mijačima. Osnovnu školu učio je u Poćuti. U manastiru Kaona bio je do 1963. godine. Monašku školu u manastiru Ostrog završio je 1969, a u Bogradu Bogosloviju Svetog Save gde je započeo i bogoslovske studije – diplomirao u Libertvilu SAD.  

Po šest meseci je bio sekretar Kanadske eparhije i paroh u Nijagari.

Po povratku u manastir Kaona, postao je njegov iguman 1994, arhimandrit je od 1998. godine. Nalazeći se na toj dužnosti starao se i o novoosnovanom manastiru u Leliću. Istovremeno je bio posavotamnavski arhijerejski namesnik, od početka 2003. godine i zamenik episkopa Lavrentija.  

Arhejerejski sabor Srpske pravoslavne crkve vladiku Milutina je za episkopa australijsko-novozelandskog izabrao u maju 2003. godine. Nakon tri godine poverena mu je uprava nad novouspostavljenom Valjevskom eparhijom gde je ustoličen 24. septembra. 2006. godine.  

Eparhija valjevska SPC potvrdila je krajem prošle nedelje u saopštenju za javnost da je vladika Milutin pozitivan na koronavirus, kao i još dvojica sveštenika.

"Episkop Milutin je koronavirus dobio tako što je kao vredni pastir hodio i služio u svojoj Eparhiji, onako kako već više od pola veka služi Bogu i rodu", saopštila je Eparhija valjevska, a prenosi kolubarske.rs

 


Komentari posetilaca