U Briselu o policiji, pravosuđu, izborima
18/06/2013 10:48|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 855 |
|

U Briselu je jutros počela nova runda dijaloga Beograda i Prištine a radne grupe će se baviti pitanjima policije, pravosuđa i organizacije lokalnih izbora u srpskim opštinama na Kosovu.
 
Beogradski tim za dijalog o policiji ušao je u zgradu Evropske službe za spoljne poslove malo pre deset, a srpskoj delegaciji tokom dana će se pridružiti savetnik predsednika Srbije Marko Ðurić, koordinator za implementaciju Aleksandar Vulin i ministar pravde Nikola Selaković.
 
Tokom jučerašnje runde o električnoj energiji i telekomunikacijama nije postignut dogovor o međunarodnom pozivnom broju za Kosovo, licenci za mobilne operatere na severu, kao ni o snabdevanju srpskih opština električnom energijom.
 
Obe strane su, međutim, izrazile nadu da će ta pitanja biti rešena do sastanka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton sa predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, koji je zakazan za četvrtak, 20. jun.
 
Kako je Tanjugu rečeno u MInistarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, pregovarački tim Vlade Srbije za oblast telekomunikacija uputio je danas u sediste EU u Brisel, elektronskom poštom, novi predlog za resavanje jedine sporne tačke, od ukupno sedam, koje su bile predmet razgovora timova Beograda i Pristine.
 
Ukoliko bude bilo potrebe za dodatnim konsultacijama i razjašnjenjima to ce biti učinjeno tokom dana kroz komunikaciju elektronskim putem, kažu u tom ministarstvu.
 
Izvor: Tanjug 
 

Komentari posetilaca