U Čaglavici se i dalje gradi na mestu gde je to zabranjeno
05/09/2023 15:24|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 119 |
|

Medija centar Čaglavica, 05.09.2023. - Na poljoprivrednom zemljištu u Čaglavici  i dalje su u toku građevinski radovi na izgradnji objekta nepoznate namene. U više navrata gradilište su posetili nadlženi iz opštinske inspekcije, međutim uprkos tome gradnja nije obustavljena već naprotiv, ona je nastavljena i do sada su ozidana tri sprata.

Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić danas nije želela da odgovori na pitanje novinarke Medija centra da li je Opština Gračanica izdala građevinsku dozvolu za ovaj objekat.

Međutim, direktorka Odeljenja za urbanizam i zaštitu životne sredine u Opštini Gračanica Aleksandra Đekić kazala je da Opština nije izdala građevinsku dozvolu za izgradnju objekta. 

„Za sada opština Gračanica nije izdala nikakvu građevinsku dozvolu, što se tiče konkretno tog objekta, ako pitate za isti, za koji ste i ranije pisali“, rekla je Đekićeva. 

Na pitanje da li su inspekcijske procedure u toku i da li opština može da zaustavi radove Đekićeva je rekla da se za odgovor moramo obratiti odeljenju inspekcije. 

„Odeljenje urbanizma radi samo na izdavanju građevinskih dozvola, uslova, tako da stvarno morate da vidite sa odeljenjem inspekcije“, rekla je Đekićeva. 

Nakon insistiranja novinarke Medija centra na odgovoru zašto gradnja nije obustavljena Đekićeva je odgovorila: 

„Već ste pisali odeljenju za urbanizam pre par meseci gde smo odgovorili na vaš zahtev, da stvarno nemamo nikakve sprovedene procedure što se tiče odeljenja za urbanzam. Tada smo i odgovorili to. Sve je ostalo na Odeljenju inspekcije, mislim da ste i njima upućivali pitanja i zahteve, da su oni vama odgovarali na to. Verovatno su sprovedene procedure koje treba da budu sprovedene u skladu sa nelegalnom gradnjom, sve je ostalo na organima koji se bave time“, rekla je Đekićeva. 

Podsetimo, iz Opštine Gračanica sredinom maja meseca poručili su da se predmet nalazi u redovnoj inspekcijskoj proceduri. Tada je potvrđeno i da na pomenutoj lokaciji gradnja nije dozvoljena. 

 

 


Komentari posetilaca