U Domu staraca u Gračanici za sada bez problema
25/03/2020 11:43|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 633 |
|

Opština Gračanica, 25.03.2020 - Direktor opštinskog odeljenja zdravstva i socijalne zaštite Aleksandar Popović danas je posetio  Dom staraca u Gračanici kako bi se upoznao sa trenutnim uslovima korisnika koji su starosne dobi od 65 do 80 godina, saopštila je Opština Gračanica.

Opština Gračanica navodi da je u Domu staraca u Gračanici osam korisnika i da su “dobrog  opšteg stanja”.

 Lekova i zaštitne opreme ima dovoljno,  a hrana se korisnicim redovno obezbeđuje. Njih je danas obišao direktor opštinskog odeljenja zdravstva i socijalne zaštite Aleksandar Popović gde je sa menadžerkom Doma Oliverom Trajković razgovarao o trenutnim potrebama korisnika i njihovoj zaštiti usled nastale epidemiološke situacije. 

Menadžerka Doma za stara lica Olivera Trajković kaže da je svih osam korisnika dobrog opšteg stanja i da su preduzete sve neophodne mere njihove zaštite od pojave novog virusa u skladu sa preporukama.

„U ovom momentu uvek je potrebno dodatne opreme i sredstava,  ali zahvaljujući opštini Gračanica koja je i nadležna za Dom,  svega za sada ima dovoljno. Korisnici su izlovani u svojim sobama ima dovoljno lekova, hrane i svega što im je potrebno“, kazala je Trajković.

Direktor opštinskog odeljenja zdravstva i socijalne zaštite Aleksandar Popović kazao je da opština Gračanica i Krizni štab preduzimaju sve neophodne mere zaštite svih građana posebno starije populacije.

„Došli smo da u ime opštine Gračanica i Kriznog štaba vidimo da li im je nešto posebno neophodno. Iz razgovora sa menadžerkom saznao sam da su preduzete sve neophodne mere i u zaštiti korisnika,  ali i svih zaposlenih u Domu. U cilju pružanja pomoći staračkim domaćinstvima naši volonteri su svakodnevno na terenu i pomažu im i u nabavci hrane i lekova i svega onoga što ime je neophodno“, kazao je Popović.

On je naveo da za sada ima dovoljno maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava za sve radnike i volontere na terenu te da će se opština i Krizni štab truditi da potrebna sredstva i medicinsku opremu nabavlja u dodatnoj meri i tokom narednih dana.

 


Komentari posetilaca