U Prištini održan seminar UEFE
18/04/2019 12:42|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 891 |
|

RTK2, 18.04.2019. - Seminaru koji je pod pokroviteljstvom Uefe organizovala fudbalska federacija Kosova  prisustvovali su predstavnici klubova super lige Kosova, predstavnici advokatske komore i odeljenja policije zadužene za borbu protiv korupcije.

Član Uefinog  anti-tima za borbu protiv nameštanja rezultata Grejham Parker je rekao da je  osnovni cilj njihovog rada borba protiv ovakvih pojava, kao i što veća regularnost prvenstva.

"Jedan od naših osnovnih zadataka je da se u saradnji sa federacijama u regionu, ali  i klubovima na što transparentniji način borimo protiv velikog zla, a to je nameštanje utakmica i  igra tri za tri. Na taj način bi u velikoj meri doprineli regularnosti  prvenstva, ali i povratku  publike na stadion, jer je to jedan od osnovnih ciljeva, uostalom fudbal se igra zbog publike i  gledalaca", rekao je Parker.

Potpredsednik fudbalskog saveza Kosova Agim Dibrani je naglasio da je kosovska fudbalska federacija u potpunosti opredeljena da ima što regularnije prvenstvo i da se pobednik dobije u fer i korektnoj borbi.

"Mi kao jedna od najmladjih evropskih fudbalskih federacija u velikoj meri podržavamo sve  projekte Uefe, koja je i ovoga puta uradila puno toga kako bi nas usmerila na pravi put. Zato  je naša obaveza da se pridržavamo svih načela takmičenja i sve uradimo na pravi način kako  bi prvenstvo bilo što regularnije", istakao je Dobrani.

Kao najdrastičniji primer kazne zbog nameštanja rezultata naveden je slučaj albanskog kluba Skenderberg koji je nakon istrage Uefe izbačen iz svih evropskih takmičenja na deset godina i novčano kažnjen sa million dolara.

 


Komentari posetilaca