U Prištinu stigla još jedna novinarka iz Avganistana
14/02/2023 11:36|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 313 |
|

KoSSev, 14.02.2023. - Još jedna novinarka iz Avganistana stigla je danas u Prištinu. Ona je peta novinarka iz te zemlje, koja na Kosovo dolazi u okviru programa „Novinari u boravku na Kosovu“, a u sklopu kojeg je, pored ukrajinskih, Priština odlučila da otvori vrata i za ugrožene novinare iz ove azijske zemlje. 

U pitanju je novinarka Nadiu Gulabzadu.

Nju su rano jutros na aerodromu u Prištini dočekali predsednik odbora AGK Džemajil Redža (Xhemajl Rexha), predstavnik kosovskog MUP-a Kuštrim Nreci (Kushtrim Nreci), kao i zvaničnici Kosovske policije.

Osim toga, dobrodošlicu joj je na aerodromu poželela i njena koleginica i sunarodnica Amina Omid, koja je u sklopu istog programa, uz još njih troje, pre dve nedelje doputovala u Prištinu.

Podsetimo, program „Novinari u boravku na Kosovu“ otpočet je po izbijanju rata u Ukrajini, za tamošnje novinare. Na Kosovu trenutno boravi 12 novinara iz Ukrajine.

Program je pokrenuo Evropski centar za slobodu štampe i medija (ECPMF), uz finansijsku podršku kosovske vlade i inicijative „Hana Arent“.

Novinarima, kako je saopštio AGK, obezbeđen je smeštaj, mesečna plata, zdravstveno osiguranje i povratna karta – kada se stvore okolnosti da se vrate svojim kućama.

 

 


Komentari posetilaca