U srpskim sredinama 6 novoobolelih od koronavirusa
06/04/2020 17:02|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 544 |
|

Radio Kontakt Plus, 06.04.2020. - Broj obolelih od koronavirusa na severu Kosova se povećava. Inficirana su ukupno 33 lica, rečeno je na sednici Kriznog štaba.

Od tog broja, 18 osoba je sa prebivalištem u Kosovskoj Mitrovici, 9 iz Zvečana, 3 osobe su iz Leposavića i 2 iz Zubinog Potoka, kazao je epidemiolog Aleksandar Antonijević.

„17 lica sa lakšom kliničkom slikom nalazi se u Studentskom centru, 5 pacijenata se nalazi u KC Niš, a 2 lica su u KCS u Beogradu. Svi hospitalizovani u Kosovskoj Mitrovici su stabilno i dobrog opšteg stanja. Niko od hospitalizovanih nije na respiratoru“, dodao je Antonijević.

Na testiranje poslato je 25 sumnjivih uzoraka, a rezultati istih očekuju se sutra.

Predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok, kazao je da su registrovana prva 2 slučaja pozitivnih na korona virus u toj opštini.

„Dobrog su opšteg stanja. 6 članova njihovih porodica nalazi se u kućnoj izolaciji“, dodaje Vulović.

U Domu zdravlja u Zubinom Potoku sutra počinje testiranje na koronavirus.

"Spremni smo i nadamo se da neće više biti zaraženih“, poručuje Vulović.

Pozvao je građane da se strogo pridržavaju svih propisa.

„Da svi zajedno pobedimo ovu nesreću koja nas je zadesila. Za sada nema potrebe za preduzimanjem radikalnijih mera u opštini Zubin Potok", kaže Vulović.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, pozvao je građane još jedanput da ostanu u svojim domovima.

"Jedini spas je da ostanemo u svojim domovima. Moramo biti solidarni i razumeti u kakvoj se situaciji nalazimo. Ovih dana biće zapošljeno 70 lekara i 200 medicinskih sestara u tri bolnice na Kosovu i Metohiji, na inicijativu Marka Đurića“, kazao je Spirtć.

Radnje rade do 15h, a policijski čas počinje od 17h.

Kosovska Mitrovica i Zvečan su u karantinu, što govori da bez preke potrebe i obaveza se ne treba kretati, osim lica koja su u radnoj obavezi.

 


Komentari posetilaca