Uhapšeno šest osoba zbog falsifikovanja novca
29/11/2023 15:22|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 66 |
|

Kim, 29.11.2023. - Uhapšeno je šest osumnjičenih lica za krivično delo proizvodnja i promet falsifikovanog novca zbog rasturanja lažnih metalnih kovanica od dva evra. Tri osumnjičena lica su državljani Severne Makedonije, a ostala tri su državljani Kosova.

Specijalno tužilaštvo Kosova i Kosovska policija, Uprava za istrage privrednog kriminala i korupcije, identifikovali su grupu koja je umešana u proizvodnju/distribuciju i uvođenje na tržište falsifikovanog novca, za koji se sumnja da je proizveden u susednoj državi, a potom od strane kriminalnih grupa distribuiran u zemlje regiona.

Prilikom hapšenja su oduzete kese sa metalnim kovanicama od dva evra u vrednosti od osamdeset pet hiljada i deset (85.010,00) evra, za koje se sumnja da su falsifikovane. Takođe, oduzeta su četiri automobila koja su koristila uhapšena lica, kao i sedam mobilnih telefona.

Uhapšenima je rešenjem državnog tužioca određen pritvor od 48 sati, a u zakonskim rokovima biće podnet zahtev za određivanje mere zadržavanja.


Komentari posetilaca