UNS: Gradonačelnik Gračanice da dokaže tvrdnje ili da se izvini zbog klevete
07/06/2013 17:19|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 798 |
|

Udruženje novinara Srbije poziva gradonačlnika Gračanice da dokaže svoje navode da novinarima „neko plati za neki tekst, naručeni“ kako bi se „ispljuvao neko“, javno kaže o kome se radi ili se izvini zbog klevete. Gostujući juče u emisiji Radio Gračanice Stojanović je komentarisao tekst „Srce Gračanice u albanskim rukama“ objavljen u frankfurtskim Vestima i na portalu www.vesti-online.com
 
U tekstu je izneto da je kosovska Agencija za privatizaciju prodala zemljište društvenog preduzeća Ratar i da se to zemljište „ne bi moglo naći na prodaju bez saglasnosti nagležnih organa opštine Gračanica“. U tekstu stoji i da se nadležni u Opštini nisu odazvali na razgovor o ovoj temi do zaključenja broja. 
 
Tokom emisije na Radio Gračanici Stojanović je naveo da je prodaja zemljišta u toku i da nadležni u Opštini pokušavaju da to spreče i izjavio „Nikog se ne tiče naša priča, nego nađemo pravi momenat i slobodnog vremena, sada je sezona godišnjih odmora, pa nam neko plati za neki tekst, naručeni i hajde da ispljujemo nekog“. 
 
UNS traži od gradonačelnika da dokaže svoje tvrdnje ili se u najkraćem roku izvini novinarima zbog lažne optužbe.   
 
 
Izvor: Udruženje novinara Srbije 
 
 

Komentari posetilaca