UNS DODELIO NAGRADU ZA NAJBOLJEG UREDNIKA BUDIMIRU NIČIĆU
23/12/2013 09:13|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1198 |
|


BEOGRAD, 23. Decembar – Godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije dodeljene su juče u Međunarodnom pres centru. Autoru I voditelju emisije “Slobodno srpski” Budimiru Ničiću iz Čaglavice dodeljeno je najviše priznanje UNS-a za uređivanje. "Mislio sam da ono što radim malo koga zanima, a naročito ovde u Beogradu, ali sam se izgleda prevario I drago mi je zbog toga", rekao je Budimir Ničić prilikom uručenja nagrade.
 
Na Dan udruženja ručene su i ostale nagrade:
 
Nagrada „Laza Kostić“ za reportažu pripala je novinarki „Večernjih novosti“ Mileni Marković, dok je istoimena nagrada za izveštaj uručena novinarki frankfurtskih „Vesti“ Jeleni Petković.
 
Nagradu „Bogdan Tirnanić“ za komentar dobio je kolumnista dnevnog lista „Politika“ Miroslav Lazanski.
 
Specijalno priznanje za serijal istraživačkih emisija o zaštiti životne sredine „Zelena patrola na delu“, dodeljeno je Ruži Helać.
 
Nagrada za životno delo posthumno je dodeljena bivšem generalnom direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću.
 
Specijalna priznanja kolegama koji su više od 50 godina članovi UNS-a dodeljena su Mariji Tarjević, Anđelku Dragojeviću i Nedeljku Papiću.
 
Ove godine specijalna nagrada za publicistiku „Žika M. Jovanović“ i nagrada „Laza Kostić“ za fotografiju nisu dodeljene jer po oceni žirija nije pristiglo dovoljno kvalitetnih radova.
 
Foto: Miloš Miškov
 

Komentari posetilaca

Sanja

2013-12-25 22:22
Sve cestitke Budimiru Nicicu pa da ubrzo postane direktor za Kosovo Metohiju !