UNS insistira da gradonačelnik Gračanice dokaže tvrdnje ili se izvini novinarima
02/07/2013 15:31|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1618 |
|

Udruženje novinara Srbije (UNS) još jedanput poziva gradonačelnika Gračanice Bojana Stojanovića da dokaže svoje tvrdnje da novinarima “neko plati za neki tekst, naručeni“ kako bi se “ispljuvao neko“, javno kaže o kome se radi ili se izvini zbog lažne optužbe. 
 
UNS je pre mesec dana pozvao gradonačelnika Gračanice da dokaže svoje reči, ali se on o poziv oglušio.
 
Stojanović je tada, gostujući u emisiji Radio Gračanice, komentarisao tekst “Srce Gračanice u albanskim rukama“ objavljen u frankfurtskim Vestima i na portalu www.vesti-online.com, optužujući novinare da pišu naručene tekstove.
 
U emisiji, Stojanović je naveo da je prodaja zemljišta u toku i da nadležni u Opštini pokušavaju da to spreče i izjavio: “Nikog se ne tiče naša priča, nego nađemo pravi momenat i slobodnog vremena, sada je sezona godišnjih odmora, pa nam neko plati za neki tekst, naručeni i hajde da ispljujemo nekog“.
 
U međuvremenu, upravo zahvaljujući tekstovima novinara, kosovska Agencija za privatizaciju obustavila je prodaju zemljišta.
 
Stojanović je u ponedeljak, gostujući ponovo na Radio Gračanici, naveo da očekuje izvinjenje zbog “raznih priča da je sve rađeno uz saglasnost Opštine“, kao i da “nije spomenuo nikakve medije, nikakve novine“, i dodao se “neko stalno nalazi prozvanim, verovatno po onoj staroj - koga svrbi, taj se češe“.
 
UNS insistira da gradonačelnik Gračanice javno saopšti o kome se radi ili se u najkraćem roku izvini zbog lažne optužbe. 
 
Izvor: Vesti online, UNS
 
 

Komentari posetilaca