Uručene godišnje nagrade UNS-a
21/12/2021 17:22|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 299 |
|

RTV KIM, 21.12.2021. - Udruženje novinara Srbije (UNS) svečano je uručilo godišnje nagrade u Press centru UNS-a u Beogradu. Nagrada za životno delo pripala novinaru i publicisti sa Kosova Đorđu Jevtiću.

Na 140. rođendan UNS-a uručene su nagrade za životno delo i za najbolje novinarske radove objavljene u medijima, u periodu od 10. decembra 2020. do 10. decembra 2021. godine.

Nagrade za životno delo pripale su Anđelki Mali i Đorđu Jevtiću.

Nagradu za najbolji godišnji uređivački koncept Dimitrije Davidović dobili su redakcija portala 021 iz Novog Sada i odgovorni urednik Zoran Strika.

Zlatna povelja koju Udruženje novinara Srbije dodeljuje za rad i doprinos novinarstvu i razvoju novinarske organizacije pripala je Ninoslavu Miljkoviću glavnom i odgovornom uredniku Radio Aleksinca i mesečnika Novosti juga.

Specijalnu nagradu Žika M. Jovanović za teorijske radove o novinarstvu i publicističko delo dobio je docent na Fakultetu političkih nauka u Beogradu dr Marko Nedeljković za prvo istraživanje o transformaciji medija u digitalnom dobu.

Nagrada „Laza Kostić“ za vest i izveštaj pripala je Kseniji Pavkov za prilog „Vijetnamski radnici iz Linglonga“ N1 televizije.

Nagrada „Laza Kostić“ u kategoriji reportaža dodeljena je Goranu Sivačkom za reportažu „U olupini Bigza“ objavljenoj na portalu 24sedam.

Nagrada „Laza Kostić“ u kategoriji karikatura i novinska satira pripala je Vladislavu Filipoviću.

Ovom prilikom uručena je i UNS-ova nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez “Aleksandar Tijanić“ novinarki Sandri Petrušić.

Ministarka informisanja Maja Gojković čestitala UNS-u 140 godina postojanja

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je Udruženju novinara Srbije 140. rođendan.

„Poštovani gospodine Rakočeviću, izuzetno mi je zadovoljstvo da Vama i svim članovima Udruženja novinara Srbije čestitam 140 godina postojanja. Kao naše najstarije i najbrojnije udruženje koje okuplja novinare, svih ovih godina vi radite ne samo na čuvanju ugleda i dostojanstva novinarske profesije nego i na afirmisanju prava javnosti da bude istinito, potpuno i blagovremeno obaveštena o pitanjima od javnog značaja“, piše u čestitki UNS-u.

Zahvaljujući širokom spektru vašeg delovanja, navodi se dalje u čestitki, kao i negovanju tradicije srpskog novinarstva kroz organizovanje izložbi, prikupljanje muzejskih zbirki iz istorije štampe i novinarstva, kao i u ostvarivanju drugih projekata iz oblasti i delatnosti kulture UNS čuva od zaborava ovaj segment naše istorije što je od nesumnjivog značaja za sve nas.

„Želim vam da nastavite da i dalje radite na ostvarivanju i unapređivanju profesionalnih prava i interesa, etičkih standarda i slobode javnog informisanja i izražavanja kao i na podizanju stručnosti i profesionalne spreme novinara i da vaše udruženje i kod nas, ali i van naših granica uživa ugled kao i do sada“, napisala je ministarka Gojković.


Komentari posetilaca