Usvojena inicijativa o priznavanju vozačkih dozvola
09/02/2022 14:46|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 293 |
|

RK2, KoSSev, 09.02.2022. - U Prištini je danas održana sednica kosovske vlade, na kojoj su ministri, između ostalog, usvojili inicijativu o sklapanju sporazuma između Kosova sa Kanadom i Turskom o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola. 

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja (Xhelal Sveçla), rekao je da ovim sporazumima oni građani koji imaju boravišnu dozvolu u Kanadi i Turskoj, ne moraju da polažu dodatne ispite ili testove.

Svečlja je takođe podsetio da se uskoro očekuje i finalizacija sporazuma između Kosova i Nemačke o vozačkim dozvolama.

„Nakon dužeg angažovanja očekujem da se ova nedelja uspešno okonča uzajamnim priznavanjem vozačkih dozvola sa Federalnom Republikom Nemačkom“, rekao je Svečlja.

Na današnjoj sednici ministri su takođe usvojili i Nacrt odluke o primeni međunarodnih sankcija koje je Evropski savet uveo protiv 183 lica i 26 beloruskih subjekata povezanih sa režimom Aleksandra Lukašenka.

Istovremeno, usvojena je i inicijativa za zaključivanje finansijskog sporazuma za IPA 2021 između Kosova i EU.

U vezi sa ovim sporazumom, kosovski premijer Aljbin Kurti je objasnio da Kosovo koristi 63,96 miliona evra iz njega i da će ta sredstva biti namenjena za opštinske projekte, životnu sredinu, deminiranje, podršku poljoprivredi, ruralnom razvoju i unutrašnjem tržištu.

 

 


Komentari posetilaca