Uta Ibrahimi šampionka „Održivih ciljeva razvoja“ UN-a
19/03/2019 10:15|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1678 |
|

Priština, 19.03.2019. - Kosovski tim Ujedinjenih Nacija (KTUN) proglasio je kosovsku alpinistkinju Utu Ibrahimi za šampionku Ordživih ciljeva razvoja (OCR).

 

U obrazloženju KTUN se navodi da je „Uta Ibrahimi primer i prezenter kosovske omladine“.

 

Ona će aktivno  nastaviti sa promovisanjem OCR naredne dve nedelje.

 

 

Tokom inauguracije koorinatorka UN za razvoj na Kosovu Ulrika Rikardson je rekla da se održivi ciljevi razvoja tiču se svih nas.

 

„Kosovo je sada deo “globalnih obaveza” ali sve to zahteva i društveni pristup. Kao koordinator za razvoj i u ime porodice UN na Kosovu, mi smo tako srećni što je Uta preuzela još jedan izazov – kako bi OCR postale svačiji posao na Kosovu“, rekla je Rikardson.


Uta Ibrahimi je izrazila spremnost da promoviše OCR na sve pozitivne načine na Kosovu.

 

“Odabrala sam promovisanje OCR 5, jednakost polova i OCR 13 klimatske akcije, jer ja sam najstrastvenija oko ovih ciljeva u odnosu na svih 17 ciljeva. Mudri kažu da nema važnijeg takmičenja od onog sa samim sobom. Kao alpinista ja sam svesna toga. Planina ponekad izgleda nedostižno, ali na kraju je osvojite, zavisi od vaše volje – ja to tvrdim iz mog iskustva. Molim vas, ne odustajte i radite u ostvarenju svojih ciljeva”, rekla je Uta Ibrahimi.

 

Inauguraciji Ute Ibrahimi za šampionku OCR prisustvovali su i koordinatorka za odnose sa donatorima u Skupštini Kosova Šćipe Kranići, koordinator za reforme Besnik Tahiri, kao i svi predstavnici UN agencija na Kosovu.

 

 


Komentari posetilaca