Vaskršnji bazar u Čaglavici za Vukana
21/04/2022 13:01|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 330 |
|

Medija centar Čaglavica, 21.04.2022. - U holu Osnovne škole “Miladin Mitić” u Čaglavici organizovan je humanitarni „Vaskršnji  bazar“ sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za lečenje malog Vukana Stoiljkovića iz Vranja, koji boluje od spinalne mišiće atrofije.

Na improvizovanoj pijaci posetioci ovog bazara mogli su da kupe proizvode koje su pripremile vredne ruke mališana Osnovne škole “Miladin Mitić” i Predškolske ustanove “Đurđevak”.

“Ovo smo spremili za jednog malog dečaka Vukana koji ima jednu bolest i želimo da mu pomognemo da ozdravi što pre”, rekao je Uroš Joksimović. 

 “Svašta smo spremili, jaja, korpice, slatkiše i tako te stvari”, rekla je Lena Mitić. 

“Ja sam pravio korpice, uskršnja jaja, svašta za jednog malog dečaka Vukana”, rekao je Luka Mitić. 

U pripremi ovog bazara pored mališana učestvovali su i učitelji, vaspitači i roditelji.

“Svi zajedno smo pravili korpice, farbali jaja kako bi u što većem broju pomogli koliko toliko malom dečaku Vukanu”, rekla je Jelena Dešić vaspitačica u PU “Đurđevak” u Čaglavici. 

Humanitarni “Vasršnji bazar” posetila je pedagogica Osnovne škole “Miladin Mitić” Danijela Stefanović. 

“Svi znamo da su praznici lep povod i da deca vole i raduju se našim pravoslavnim običajima, a na ideju su došle učiteljice koje rade u isturenom odeljenju u Čaglavici kako bi pomogli malom Vukanu. Ovo je zaista dobar povod da se pokaže da su učenici položili ispit iz humanosti”, rekla je Stefanovićeva. 

Vukan Stoiljković osmomesečna je beba iz Vranja za čije je lečenje potrebno sakupiti 2 miliona evra. 

 

 


Komentari posetilaca