Večeras počinje “Grafest”
29/11/2021 13:44|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 738 |
|

RTV KIM, 29.11.2021. - Revijalni program jubilarnog desetog izdanja ovog festivala, obuhvata tri filma, koji svojom tematikom pokrivaju temu ovogodišnjeg festivala – „Razotkrivanje“.

 

Festival će otvoriti film Mila Raua „Novo jevanđelje“ (2020), druge večeri festivala, biće prikazan višestruko nagrađivani film Andreja A. Tarkovskog „Andrej Tarkovski: film kao molitva“ (2019), dok će treće večeri biti prikazano ostvarenje reditelja pod pseudonimom Reka Valerik – „Nemi glas“.

 

U takmičarskom programu, predstaviće se autori sa Kosova i Metohije, ali i oni čija se ostvarenja bave Kosovom i Metohijom, svojim dokumentarističkim i televizijskim radovima, filmovima, reportažama i srodnim televizijskim formama.

 

U okviru pratećeg programa biće održan okrugli sto „Deset godina GRAFEST-a“, koji će moderirati članovi Udruženja dokumentarista „DokSrbija“ Miloš Ivanović i Boris Mitić, u okviru kojeg će se razgovarati o svim pobedničkim filmovima i o budućnosti dokumentaristike na Kosovu i Metohiji. Okrugli sto će biti održan prvog dana festivala u 14 časova.

 

Drugog dana festivala, u 18 časova u PKC „Akvarijus“, biće održana radionica za mlade „BELDOCS TEEN“ kojom će moderirati Aleksandra Vušurović iz BELDOCS-a.

 

Četvoročlani žiri, koji će raditi u sastavu: Miloš Ivanović, producent, Boris Mitić, reditelj, Ivana Vanovac, novinarka i Đorđe Jevtić novinar i publicista, ocenjivaće filmove i odabrati one koji će poneti nagrade na svečanom zatvaranju 1. decembra u 20 časova.

 

Ulaz na sve projekcije je slobodan uz obavezno poštovanje svih propisanih mera za sprečavanje širenja koronavirusa.

 


Komentari posetilaca