Velja: Imamo plan B za izbore na Severu
07/04/2023 15:26|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 155 |
|

KoSSev, 07.04.2023. - Kosovske institucije će učiniti sve što je moguće da se građanima na Kosovu koji žele da zamene registarske tablice, obezbedi sigurnost. Srpska lista je iznenađena brojem građana koji želi da ih zameni. Imamo i plan B za izbore na Severu.

Ovaj prištinski zvaničnik posebno je u fokus javnosti stigao, kada je prošle nedelje među prvima saopštavao vesti o paljenju automobila na Severu, a potom i o prvom hapšenju za to. Neretko je za incidente takođe među prvima i „bez sumnje“ prstom upirao na „ilegalne strukture Srbije koje imaju sve manju podršku Srba sa Kosova“.

Velja se iste teme dotakao i juče, tokom svog intervjua za Telegrafi.

Tvrdi da je stranka sa najvećom glasačkom podrškom u srpskim sredinama na Kosovu, Srpska lista – iznenađena brojem građana koji žele da zamene srpske registarske tablice za RKS.

„Preko 700 srpskih građana sa Kosova tokom meseca marta promenilo je registarske tablice. Postojao je rok za oslobađanje od poreza“, tvrdi Velja.

S obzirom na taj, kako kaže, veliki broj građana koji su zamenili ili hteli da ih zamene „krenulo se sa kampanjom terora“.

„Nelegalne strukture na Severu su započele kampanju terora, sa ciljem da uplaše građane, jer je veliki broj onih koji su hteli da zamene tablice. Nelegalne strukture to nisu očekivale“, kaže on.

Sa druge strane, tvrdi da uprkos tome, što na Severu postoje tenzije, bezbednosne institucije Kosova proširuju svoja ovlašćenja.

Kada su u pitanju predstojeći lokalni izbori na Severu, poručuje da „Srpska lista i Beograd neće imati pravo veta da ih spreče“, naročito su jer su ih sami i izazvali.

„Oni su sami izazvali ceo ovaj problem svojim ostavkama i neće imati pravo veta da sada spreče izbore“, precizirao je.

Priština je, kaže, pripremila i plan B.

„Imamo i plan B za izbore, a građani će o tome biti prethodno obavešteni. Naravno, postaraćemo se da životi članova CIK-a i samih građani – ne budu ugroženi“, naglasio je Velja.

 


Komentari posetilaca