Vera Pulja - Intervju
19/12/2016 11:06|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1037 |
|


Čaglavica, 19.12.2016. - Kosovska fondacija za otvoreno društvo u protekle dve godine podržala je više od 18 projekata na severu Kosova koji su realizovale lokalne nevladine organizacije u okviru projekta Rikonekting Mitrovica. Koordinatorka projekta Vera Pulja ocenjuje sprovedene projekte veoma pozitivno i najavljuje nastavak programa koji ima za cilj obnovu pokidanih veza severa i juga Kosova i u narednim godinama.
 
Koordinatorka KFOS-a Vera Pulja kaže da je cilj programa Rikonekting Mitrovica uspostavljanje  pokidanih veza građana sa severa i juga Kosova.


Komentarišući činjenicu da je Briselski proces netransparentan sa ponekad protivrečnim izjavama pregovarača, Pulja kaže da je tim pre uloga civilnog društva značajnija.

U intervjuu za TV Mrežu Pulja je posebno ukazala na nekoliko važnih projekata koji pomažu normalizaciju prilika na severu Kosova i podizanja kvaliteta života građana svih zajednica.  Jedan od najvažnjih je i projekat „Škole evropskih integracija“, koju KFOS realizuje u saradnji sa nevladinom organizacijom Aktiv i Evropskim pokretom u Srbiji.
 
Posebno zadovoljstvo  Vera Pulja je izrazila zbog nove emisije „Sporazum“ koja se realizuje u saradnji sa Aktivom i uz tehničku podršku TV mreže. Sporazum doprinosi boljem upoznavanju i razumevanju svih zajednica na Kosovu.


Koordinatorka Kosovske fondacije  za otvoreno društvo najavila je nastavak podrške lokalnim nevladinim organizacijama i u sledećoj godini sa posebnim fokusom na transparentnost rada institucija, kvalitet obrazovanja, kao i nastavak započetih projekata u okviru koncepta Rikonekting Mitrovica i Škole evropskih integracija.


Komentari posetilaca