Veselji: Počela procedura za formirnanje suda za zločine Srbije
07/05/2019 12:39|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 291 |
|

RTV KIM, 07.05.2019. - Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji tvrdi da je juče i formalno započeo procedure osnivanja međunarodnog tribunala za zločine koje je Srbija počinila na Kosovu.


Kadri Veselji je istovremeno i zapretio hapšenjem "kukavicama koje su danas slobodne u Srbiji".

 

RTK2 prenosi da je u Prištini u prisustvu predstavnika nestalih, organizacije ratnih udruženja, kosovskog ministarstva pravde, šefova poslaničkih grupa i civilnog sektora u kosovskoj skupštini održan sastanak o formiranju tribunala i da je Veselji u uvodnom obraćanju rekao da je međunarodni sud "preko potreban" kako bi osudio zločine koje je, kako tvrdi, Srbija počinila.

 

Veselji je naveo da je reč o progonu koji je bio "sličan Holokaustu", poručivši da "Kosovo ne prihvata ćutanje i negiranje" i da će pravda biti zadovoljena.

 

"Srbija će odgovarati za sve ove žrtve. Naša poruka za zločince i one koji negiraju zločine, kukavice koje su danas slobodne u Srbiji, bićete uhapšeni. Činili ste zločine jer ste kukavice. Bojali ste se sukoba sa Oslobodilačkom vojskom Kosova, pa ste napadali civile. Naći ćemo vas", preti Veselji.

 

Komentari


Unesite sigurnosnu šifru

Komentari posetilaca