Veselji: Počela procedura za formirnanje suda za zločine Srbije
07/05/2019 12:39|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 628 |
|

RTV KIM, 07.05.2019. - Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji tvrdi da je juče i formalno započeo procedure osnivanja međunarodnog tribunala za zločine koje je Srbija počinila na Kosovu.


Kadri Veselji je istovremeno i zapretio hapšenjem "kukavicama koje su danas slobodne u Srbiji".

 

RTK2 prenosi da je u Prištini u prisustvu predstavnika nestalih, organizacije ratnih udruženja, kosovskog ministarstva pravde, šefova poslaničkih grupa i civilnog sektora u kosovskoj skupštini održan sastanak o formiranju tribunala i da je Veselji u uvodnom obraćanju rekao da je međunarodni sud "preko potreban" kako bi osudio zločine koje je, kako tvrdi, Srbija počinila.

 

Veselji je naveo da je reč o progonu koji je bio "sličan Holokaustu", poručivši da "Kosovo ne prihvata ćutanje i negiranje" i da će pravda biti zadovoljena.

 

"Srbija će odgovarati za sve ove žrtve. Naša poruka za zločince i one koji negiraju zločine, kukavice koje su danas slobodne u Srbiji, bićete uhapšeni. Činili ste zločine jer ste kukavice. Bojali ste se sukoba sa Oslobodilačkom vojskom Kosova, pa ste napadali civile. Naći ćemo vas", preti Veselji.

 


Komentari posetilaca