Visoki komesar UN-a za ljudska prava Navanethem Pilaj u poseti Opštini Gračanica
20/06/2013 14:46|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 812 |
|

Visoki komesar UN-a za ljudska prava Navanethem Pilaj posetila je opštinu Gračanica i sa gradonačelnikom Stojanovićem razgovarala, između ostalog, o pitanjima ljudskih prava na Kosovu. U njenoj pratnji bje bila delegacija iz Ženeve i predstavnici UN-a na Kosovu, saopštila je opština Gračanica.
 
- Na sastanku između gradonačelnika Stojanovića i visokog komesara UN-a za ljudska prava Navanethem Pilaj razgovaralo se o odnosima između opštine Gračanica sa ostalim opštinama, ali i sa predstavnicima vlasti na centralnom nivou. Isto tako, tokom današnjeg susreta gradonačelnika Stojanovića i gđe Pilaj razgovaralo se i o dijalogu između Beograda i Prištine i primeni njegovog sporazuma, ali i o problemu ugroženosti ljudskih prava kosovskih Srba.
Gradonačelnik Stojanović je u interaktivnom razgovoru istakao da je odnos sa vlastima na centralnom i lokalnom nivou zadovoljavajući, ali i da postoji veoma dobar odnos ove lokalne samouprave sa predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu, navodi se u saopštenju opštine.
 
U tekstu se još dodaje da “kada su u pitanju ljudska prava Srba na Kosovu, gradonačelnik Stojanović je istakao da kosovski Srbi žive izolovano, da su oni većina u opštini Gračanica, ali da Srba nema u gradovima na Kosovu i da su njihova prava na sopstvenu imovinu veoma ugrožena”.
 
- Visoki komesar UN-a za ljudska prava Navanethem Pilaj je istakla da ona i njen tim rade na učvršćivanju ljudskih prava i da su upoznati sa problemom velikog broja predmeta koji se odnose na imovinsko-pravna pitanja Srba na Kosovu, prenoseći poruku da oni veoma ozbiljno shvataju ovaj problem. Takođe, ona je istakla da se za svaku vrstu pomoći u vezi sa ljudskim pravima predstavnici opštine Gračanica mogu obratiti njihovim predstavnicima za ljudska prava u Prištini, saopštila je opština. 
 
Izvor: Opština Gračanica 
Foto: Opština Gračanica 
 
 

Komentari posetilaca