Vučić: Država snagu pokazuje dogovorom
31/05/2013 19:14|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 777 |
|

Prvi potpredsedniuk Vlade izjavio je danas da je lako bilo smeniti lidere opština sa severa pokrajine ali da država snagu ne pokazuje bahatošću i osionošću već argumentima i dogovorom sa svojim narodom.
 
- Kao što smo u stanju da napravimo taj dogovor sa predstavnicima drugih naroda siguran sam da smo uvek u stanju da napravimo dogovor i sa našim narodom, kao što smo u stanju da napravimo tu vrstu razgovora i dogovora sa našom crkvom, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon razgovora i obraćanja Saboru SPC.
 
Vučić je rekao da je veoma važno da se razgovori sa predstavnicima Srba sa severa Kosova nastave i dodao da je uveren da će najveći broj njih, uz možda neki izuzezak, nastaviti da radi sa Vladom Srbije na pronalaženju najboljih rešenja za naš narod.
 
- Vrsta jedinstvene poruke nosi sa sobom i odgovornost i ozbiljnost države, ali to znači i da kad država prihvati određene sporazume da ih i sprovodi. Tu vrstu poverenja koju imamo, ne samo kod našeg naroda već i prvi put u međunarodnoj zajednici želimo da sačuvamo, rekao je prvi potpredsednik vlade.
 
On se posebno zahvalio vladiki Irineju na, kako je rekao, svemu što je učinio da se iskaže neka vrsta jedinstva svih narodnih predstavnika i crkve.
 
Vučić je dodao i da je i danas na Saboru ukazao na sve teškoće i probleme, da Srbija ne može sama u svetu i da su njoj potrebni prijatelji.
 
Prvi potpredsednik vlade je naveo i da je ukazao i da Srbija teško preživljava za šta nije kriva "jedna, čak ni dve vlade, već naša neozbiljnost i neodgovornost u prethodnim decenijama" a da "po prvi put, zaista prvi put, danas počinjemo nešto da radimo da bi Srbija imala bolju ili povoljniju poziciju".
 
Prema njegovim rečima predstavnici svih zemalja u svetu će govoriti na mnogo lepši način o vladi Srbije nego o svim prethodnim.
 
- To je zato što govorimo jedno, to sprovedemo u delo i naša reč se poštuje i našu reč je danas poštovao i Sabor SPC i mi poštujemo njih i tako je bilo i tako će i biti.
 
Izvor: Tanjug 
 
 

Komentari posetilaca