Vučić: Moja ideja o razgraničenju propala
03/05/2019 11:50|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 573 |
|

RTV KIM, Tanjug, 03.05.2019. - "Moje ideje su propale. To će skupo koštati naš narod, našu zemlju za 20-30 godina. Nisam bio dovoljno ubedljiv, nisam uspeo da objasnim kakvo je realno stanje", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je naveo, ideja je propala jer je naš narod mislio drugačije, a to će nas, uveren je, skupo koštati za dve do tri decenije.

Najavio je da će 8. maja imati susret sa Mateom Salvinijem, da će 10. maja biti vojna parada u Nišu, i da će posle toga Srbima sa Kosova preneti ishod samita u Berlinu i svih razgovora po pitanju Kosova.

Vučić je, odgovarajući na pitanje vezano za najavljeno donošenje odluke o kontramerama na prištinske takse i o izborima, kazao da svakog dana razmišlja o tome.

Prema njegovim rečima, vodila se žestoka kampanja protiv mogućnosti kompromisa razgraničenjem, kako iz dela strane, tako i domaće javnosti, jer su želeli nezavisno Kosovo na celoj njenoj teritoriji.

Svi koji su pravili nezavisno Kosovo, dok se govorilo o razgraničenju pravili su se nevešti, jer nisu hteli da kažu da su za celokupno Kosovo nezavisno od Srbije. Za to se zalaže Rada Trajković, isto kao i nemačka kancelarka Angela Merkel i svi ostali“, objasnio je Vučić.

Kazao je da se ne zalaže za nezavisno Kosovo u tim granicama, već za konačno uspostavljanje kompromisne granice Srba i Albanaca.

“Moje ideje su propale. To će skupo koštati naš narod, našu zemlju za 20-30 godina. Od toga što ću imati ličnu utehu što će neko da kaže da sam bio dalekovid, neću imati ništa. Nisam bio dovoljno ubedljiv, nisam uspeo da objasnim kakvo je realno stanje, da je od emocija najvažnija realnost“, ukazao je Vučić.

Rekao je da su odigrali prevaru svi oni koji su već priznali nezavisno Kosovo i izjasnili se protiv razgraničenja, a na tome je radio i deo domaće javnosti, posebno oni koji su učestvovali u stvaranju nezavisnog Kosova.

Podsetio je da je Priština donela 2008.deklaraciju o nezavisnosti, a da su se tada oni koji su bili na vlasti pravili blesavi, pomogli im traženjem mišljenja Međunarodnog suda pravde, kao i izvlačenjem pregovora iz UN u EU.

Što se mene tiče, meni u istorijskom smislu će biti lakše, jer ću biti upamćen po veličanstvenim putevima, mostovima, što sam u kratko vreme udvostručio plate i penzije i to realno, a ne nominalno kako ljudi mogu da žive bolje. A neko drugi će nažalost morati da saopštava teške i loše vesti za Srbiju u budućnosti i ko je lagao naš narod, zašto su Srbi pristajali na laži Haradinaja i Trajkovićeve“, kazao je on.

 

 

 


Komentari posetilaca