Vučić: Odluka o smanjenju 25 odsto broja kosovskih policajaca „trik Zapada“
14/07/2023 10:17|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 285 |
|

Kim, N1, Pink, 14.07.2023. - „Nisam ni ćorav ni glup, sve im trikove čitam unapred, bolje igram šah od njih i više sam knjiga pročitao, ali probem je što imaju sirovu i surovu silu“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da Zapad interesuje samo kako da sačuva svoje čedo i zato prave balans oko svega.

Vučić je za TV Pink ponovio svoj stav da je odluka Prištine da smanji za 25 odsto broj kosovskih policajaca na severu „trik Zapada“.

Nije problem što morate da popuštate ako je neko jači, ali je problem kada neko zemlju, a ne rukovodstvo, tretira kao kretene, a hoće da nam kažu da smo kreteni, rekao je Vučić i naglasio da je Srbija sprovela sve osim jedne mere iz plana Evrope za deeskalaciju.

Jedna mora simultano, oni se povlače iz zgrada opštine, a Srbi ispred njih. Pa šta sad, da i ja povučem 25 odsto ljudi, upitao je on.

Mimo Briselskog sporazuma postavljaju punktove na severu, a vređaju mi inteligenciju kada mi kažu da nije uz njihovu saglasnost, predočio je on, podsećajući na sastanak sa nemačkim kancelarim i francuskim predsednikom u Moldaviji.

Pozovu me Šolc i Makron u Kišinjevu na sastanak i kažu mi – evo dobili smo predlog, podneće ostavke gradonačelnici, a Srbi da učestvuju na izborima, a na to Aljbin Kurti kaže da njih to ne interesuje, preneo je Vučić.

Onda me iz Brisela zovu i kažu vi Srbi morate da pišete peticiju. Igraju igre sa nama, jer znaju da imamo šta da izgubimo, ocenio je Vučić i dodao da se Srbi posmatraju kao remetilački faktor, što se vidi i iz dogovora o novoj vladi Crne Gore, u kojoj nema mesta za Srbe, ili poređenjem Zajednice srpskih opština sa Republikom Srpskom, kao da je RS nešto loše.

 

 

 


Komentari posetilaca