Vučić: Priterani smo uza zid
11/12/2022 20:12|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 274 |
|

KIM, FoNet, 11.12.2022. - Preduzeli smo odgovarajuće mere na zaštiti naše otadžbine i u skladu sa tim izdao sam najvažnija naređenja, Savet za nacionalnu bezbednost ih je prihvatio, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ne precizirajući o kojim merama i naređenjima se radi.

Mi smo priterani uza zid i za mene je danas najteži dan otkako sam predsednik Srbije, izjavio je Vučić posle večerašnje sednice Savet za nacionalnu bezbednost.

On je pozvao Srbe i Albance na očuvanje mira, a posebno Srbe da budu „mirni, staloženi i da ne nasedaju na provokacije“ i da ne napadju pripadnike Kfora i Euleksa.

Vučić je ocenio da je pred Srbima na Kosovu „teška noć“, ali da postoje uveravanja Kfora i Euleksa da neće preduzimati mere protiv učesnika u protestima i na barikadama, ali je poručio napadi na Euleks i Kfor ne treba da budu mete napada.

Od komandata Kfora su dobijena uveravanja da neće biti dozvoljen protivpravi upad na sever Kosova, rekao je Vučić komentarišući današnje najave iz Prištine da će kosovska vlast preduzeti mere u zaštiti ustavnog poretka.

 

 


Komentari posetilaca