Vučić: Sporazum statusno neutralan, Priština mora da menja zakone
28/05/2013 15:23|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 671 |
|

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da su svi postignuti sporazumi o rešavanju kosovskog pitanja statusno neutralni i da je Priština obavezna da menja zakone što piše i u planu za implementaciju briselskog sporazuma.
 
Vučić je, nakon obilaska novoizgrađenog pogona fabrike "Sloboda Čačak", rekao da je i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton juče izjavila da su sporazumi koji su postignuti statusno neutralni.
 
- To je bila jedna od stvari koje smo mi tražili, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li će Srbi na Kosovu izaći na lokalne izbore sa svojim dokumentima.
 
On je najavio da će sa predstavnicima Srba razgovarati u četvrtak ili petak i izrazio nadu da će oni raditi zajedno sa svojom vladom.
 
- Moraćemo da načinimo teške korake. U ovom trenutku nismo mogli naći bolje rešenje za južnu srpsku pokrajnu, rekao je Vučić i dodao da su najvažniji napredak i budućnost Srbije.
 
Prvi potpredsednik vlade kazao i da Srbija ne beži od svojih obaveza i ne laže građane što je potvrđeno i njegovim nedavnim odlaskom na sever Kosova.
 
Upitan da komentariše najavu poslanika Marka Jakšića o formiranju privremene skupštine AP Kosova, Vučić je rekao da neće pred američkim ambasadorom da priča o "nekim predstavnicima srpskog naroda upravo zato što voli Srbiju i svoj narod".
 
Jakšić je ranije najavio takvu inicijativu tvrdeći da nije reč o paralelnoj instituciji već o rešenju koje je u skladu sa Ustavom Srbije.
 
Izvor: Tanjug 
 
 

Komentari posetilaca