Vučić: Srbija opredeljena za regionalnu stabilnost i razvoj
30/05/2019 10:50|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 613 |
|

RTV KIM, Tanjug, 30.05.2019. - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa delegacijom Atlantskog saveta iz Vašingtona, kojoj je ukazao na političko-bezbednosnu situaciju na Zapadnom Balkanu i istakao čvrsto opredeljenje Srbije da svojim radom doprinosi regionalnoj stabilnosti i razvoju.

Aleksandar Vučić je u razgovoru sa predstavnicima Altantskog saveta, koji u Beogradu borave u okviru studijske posete regionu, zahvalio SAD na dosadašnjoj podršci ekonomskim reformama i evrointegracijama Srbije, kao i na pokušajima da doprinesu rešenju problema u dijalogu sa Prištinom.

Istakao je da uvođenje taksi na srpsku robu, kao i poslednje akcije prištinskih policijskih jedinica na severu Kosova, predstavljaju najgrublje kršenje odredbi CEFTA, kao i Briselskog sporazuma i da takvi potezi vode destabilizaciji celog regiona, saopšteno je iz Predsedništva.

Vučić je rekao i da je Srbija usredsređena na jačanje političkih i ekonomskih odnosa sa SAD i izrazio nadu da će unapređenje bilateralnih odnosa biti nastavljeno i kroz uspešnu saradnju u oblasti ekonomije, kao i da će američke kompanije, s obzirom na dobre ekonomske pokazatelje srpske privrede, pokazati još veće interesovanje za ulaganje u Srbiji.

Delegacija Atlantskog saveta iz Vašingtona, koju čine predstavnici i republikanaca i demokrata, zahvalila je predsedniku Vučiću na naporima koje ulaže u očuvanje i unapređenje regionalne stabilnosti.

Potpredsednik Atlanskog saveta Dejmon Vilson rekao je da je važno da Srbija gradi i ima koristi od odnosa sa Amerikom i drugim zemaljama u Evropi.

Šef delegacije Atlantskog saveta Dejmon Vilson podržao je evropski put Srbije i naglasio da su oni ovde u misiji da pomognu i budu dobar partner regionu Zapadnog Balkana.

 


Komentari posetilaca