Vučić: Tražimo od SAD da nam dostave sve informacije o Vulinu
14/07/2023 10:22|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 149 |
|

Kim, Beta, Pink, 14.07.2023. - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su od SAD tražili sve informacije o direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu, na osnovu kojih mu je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije.

„Kažu da ima nešto oko droge. Pošto su to rekli, mi sada tražimo da nam dostave sve informacije. Ako nam dostave bilo kakvu relevantnu informaciju po tom pitanju, mi ćemo procesuirati Aleksandra Vulina“, rekao je Vučić za televiziju Pink.

Ocenio je da „neće biti ništa od toga“ i da je glavni razlog Vulinov odnos prema Moskvi i da sankcija Vulinu ne bi bilo da je Srbija uvela sankcije Rusiji.

Vučić je naveo da su SAD Vulinu sankcije uvele i zbog navodne povezanosti sa Slobodanom Tešićem i prodajom oružja.

„On sa tim ima veze kao i svako ko je ministar policije, ministar odbrane ili ministar spoljnih poslova ili direktor BIA“, rekao je on.

Istakao je da je uvođenje sankcija za Srbiju veoma ozbiljna situacija i da se tako i odnosi prema njoj.

Naveo je da su odnosi sa SAD veoma bitni Srbije i dodao da je Srbija od SAD kupila 118 „hamvi“ ili „hamer“ vozila, od kojih je 66 već stiglo, i da Vojska Srbije trenutno kači svoje oružje na njih, nakon čega će ih prikazati.

Kazao je da se valjevski „Krušik“ dramatično smanjio svoje dugovanje i da očekuje nove „udare“ na tu fabriku.

Vučić je kazao da u vreme ratnih sukoba svi traže proizvode „Slobode“ i „Krušika“, posebno onoga što služi za raketnu artiljeriju, navodeći da Srbija može da proda „koliko god hoćete, šta hoćete i kome god hoćete u svetu“.

Srbiji se, kako je rekao, zamera to što sarađuje sa pojedinima, a to zameraju oni „koji rade sa svima“, od SAD do svih drugih u svetu.

„Vi imate pravo da radite šta hoćete, da delite sve od kasetne municije do ne znam čega, a mi nemamo pravo ono što je zakonom dozvoljeno i dozvoljenim krajnjim korisnicima“, rekao je Vučić.

 

 


Komentari posetilaca