Vučić i Hoti sastaju se u Briselu 7. septembra
02/09/2020 19:30|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 87 |
|

Beta, Danas, RTV KIM, 02.09.2020. - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost, Žozep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, biće u ponedeljak, 7. septembra, domaćini novog sastanka na visokom nivou u Briselu, na kome će se sastati predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i kosovski premijer, Avdulah Hoti, saopštila je evropska služba za spoljne poslove (EEAS).

"Kao deo sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, na sastanku će biti reči o aranžmanima nevećinskih zajednica i rešavanju međusobnih finansijskih potraživanja i imovine. Ovog vikenda, uoči sastanka na visokom nivou, specijalni predstavnik EU, Miroslav Lajčak, biće domaćin četvrtog sastanka na ekspertskom nivou o prethodno razmatranim temama, a to su nestale i raseljene osobe i ekonomska saradnja“, navodi se u saopštenju.

Kako se precizira, sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine počeće u ponedeljak u 10 časova.

Uoči početka razgovora najavljeno je obraćanje Visokog predstavnika EU, Žozepa Borela, a nakon sastanka govoriće specijalni predstavnik, Miroslav Lajčak.

Uoči Brisela, delegacije Srbije i Kosova sutra u Vašingtonu počinju dvodnevni sastanak u sklopu nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Domaćini skupa su specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine, Ričard Grenel i savetnik za nacionalnu bezbednost SAD, Robert O’Brajan, dok delegacije Beograda i Prištine predvode predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i kosovski premijer, Avdulah Hoti.

 

Komentari


Unesite sigurnosnu šifru

Komentari posetilaca