Vučić ove nedelje u Njujorku na Generalnoj skupštini UN
18/09/2023 14:11|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 401 |
|

Beta, Kim, 18.09.2023. - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće ove nedelje u Njujorku gde će učestvovati na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Tokom boravka u Njujorku, od 18. do 22. septembra Vučić će se sastati sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, predsednikom Švajcarske Alanom Berseom, predsednikom Južne Koreje Jun Sok-jolom, predsednikom Surinama Čandrikapersadom Santohijem, potpredsednikom Evropske komisije Marošem Ševčovičem, kao i drugim zvaničnicima zemalja učesnica na zasedanju Generalne skupštine UN, najavljeno je iz kabineta predsednika Srbije.

Vučić će takođe prisustvovati prijemu koji za učesnike Generalne skupštine priređuje nemački kancelar Olaf Šolc, a planiran je i odvojen susret sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, kao i neformalni ručak za lidere Zapadnog Balkana na poziv visokog predstavnika EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepa Borela, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Srbije obratiće se učesnicima 78. zasedanja Generalne skupštine UN u četvrtak, 21. septembra.


Komentari posetilaca