Vučić u Berlinu sa Kurtijem i Lajčakom
05/05/2022 09:06|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 281 |
|

RTV KIM, Politika, 05.05.2022. - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Berlinu sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom i zvaničnicima vlade Nemačke, u pokušaju oživljavanja dijaloga Beograda i Prištine.

„Hvala nemačkim domaćinima na organizaciji dijaloga između Beograda i Prištine“, napisao je Vučić na Tviteru.

Vučić je uz tu poruku objavio i fotografiju na kojoj je sa Kurtijem, Lajčakom, specijalnim nemačkim izaslanikom za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom i savetnikom kancelara Nemačke Olafa Šolca.

Večera u susret dijalogu

Vučić, Kurti i Lajčak su razgovarali potom i tokom neformalne radne večere, u organizaciji nemačkog kancelara Šolca, objavio je na Tviteru specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine.

Lajčak je naveo da će razgovori biti nastavljeni 13. maja na nivou glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija.

"Pozdravljam priliku za razgovor tokom neformalne večere o dijalogu sa premijerom Kurtijem i predsednikom Vučićem u Berlinu. Zahvalan sam nemačkoj vladi na domaćinstvu. Nastavićemo diskusiju na nivou glavnih pregovarača 13. maja", napisao je Lajčak.

 

 


Komentari posetilaca