Vujičić ponovo zatražio razrešenje Labana
16/12/2021 15:33|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 287 |
|

RTV KIM, 16.12.2021. - Nakon što je pre tri meseca zatražio razrešenje člana kosovskog Ustavnog suda, Radomira Labana, predsednik Udruženja Crnogoraca Kosova, Slobodan M. Vujičić, obratio se juče otvorenim pismom predsednici ovog suda Gresi Caki–Nimani sa istim zahtevom.

 

Vujičić je još 17. septembra zatražio od Cake-Nimani da na osnovu člana 118. Ustava Kosova koji nalaže da sudije Ustavnog suda mogu da se razreše samo za počinjeno krivično delo ili za neobavljanje dužnosti, predloži kosovskoj predsednici, Vjosi Osmani da razreši Radomira Labana.

 

„Opravdanost našeg zahteva temeljimo na neoborivim činjenicama da je dotični u Srbiji osuđen na šest godina zatvora u sudskom procesu ‘carinska mafija’ za krivično delo primanje mita, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje isprava, dok se od 2014. godine nalazi na INTERPOL-ovoj poternici“, kazao je Vujičić.

 

Kaže da iz svega navedenog proizilazi da se „ne radi o istaknutom pravniku najviših moralnih vrednosti, već o osobi kriminogene reputacije u čijem karakteru nema ni trunke etike i morala“.

 

„Kada se tome doda njegova bliskost sa potpredsednikom Srpske liste, Milanom Radoičićem, koji je od skoro na ‘crnoj listi’ Sjedinjenih Američkih Država, dolazimo do zaključka da kao takav, ne samo da ugrožava integritet najvišeg republičkog organa već i bezbednost celokupnog državnog sistema“, poručio je Vujičić.

 

Apelovao je na predsednicu kosovskog Ustavnog suda i sve članove Ustavnog suda da „pod hitno i bez odlaganja“ postupe po zahtevu Udruženja koje predstavlja.

 

Pokušali smo da dobijemo odgovor i od samog Radomira Labana koji nam se javio i u kratkom telefonskom razgovoru, pre nego da spusti slušalicu, rekao je da je zauzet jer se nalazi „na suđenju“, te da nije video saopštenje Vujičića.


Komentari posetilaca