Vulin: Sprovodiću odluke Vlade uz mišljenje Srba sa Kosova
28/05/2013 13:18|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 614 |
|

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin kaže da će sprovoditi politiku Vlade Srbije, vodeći računa šta o briselskom sporazumu misle Srbi sa Kosova. Vulin koji je krajem aprila podneo ostavku na mesto direktora Kancelarije jer, po njegovom mišljenju, sporazum iz Brisela nije dobar, danas je na konferenciji za novinare u Beogradu ponovio da nije promenio stav. On je konferenciju za novinare održao u Vladi Srbije pošto je Vlada odbila njegovu ostavku. 
- Na zahtev kosovskih Srba, predsednika opština sa severa i sa juga Kosova i potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, obavljaću i dalje funkciju direktora Kancelarije, kazao je Vulin. On je dodao da Srbi sa Kosova nisu tražili njegov povratak da bi lakše srušili briselski sporazum, već da bi lakše izašli na kraj s lošim stranama tog sporazuma. 
Upitan kako će učestvovati u sprovođenju sporazuma koji smatra lošim, Vulin je rekao da u EU ima državnika i poslanika koji su evroskeptici i dodao da je dobro da onaj ko ima primedbe, u konkretnom slučaju na sporazum, vodi računa o njegovoj primeni. Dodao je da se time izbegavaju sve zamke i prepreke. 
Vulin je rekao za sebe da je političar i čovek od reči, bez obzira na to što njegova ostavka na mesto direktora kancelarije nije bila neopoziva. Dodao je da bi možda bilo najbolje da kaže kosovskim Srbima da ga je baš briga šta traže, a Vladi Srbije da ne poštuje njenu odluku o njegovoj ostavci.
Premijer Srbije Ivica Dačić misli da neće biti problema sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju na čelu sa Aleksandrom Vulinom, koji se protivio sporazumu s Prištinom, da sprovodi odluke Vlade Srbije o tom dokumentu. 
- Mislim da neće biti problema, u smislu sprovođenja odluka Vlade Srbije (o implementaciji sporazuma dogovorenog sa Prištinom), sve ono što vlada učini mislim da će i Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vulin sprovoditi, kazao je Dačić. Premijer Srbije je rekao da “svako ima pravo na svoj lični stav”, dodavši i da je Vulin bio korektan i podneo ostavku jer je smatrao da se to (sporazum) ne slaže sa njegovim pogledom na situaciju. 
- Srbi na Kosovu i Metohiji imaju poverenja u njega, vlada nije imala primedbe na njegov rad, a ni ja takođe, mislim da je bio jedan od onih koji su se najviše borili za naše interese u Briselu. Niko od nas ne sprovodi ovde svoju ličnu politku, pa ni Aleksandar Vulin, dodao je predsednik Vlade Srbije.
 
Izvor: Beta 
 
 

Komentari posetilaca