Vulin: Srbija ponudila da Kosovo preko nje dobije broj
18/06/2013 10:53|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 768 |
|

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da se više od predloga koji je ponuđen kada je u pitanju rešavanje pitanja telekomunikacija ne može ponuditi, nevodeći da je Srbija ponudila da Kosovo preko nje dobije telefonski broj.
 
Vulin je govoreći o nastavku sutrašnjeg dijaloga u Briselu kada bi trebalo da se razgovara o i telekomunikacijama precizirao da je Srbija ponudila da Kosovo preko nje dobije telefosnki broj i da je to jedino moguće.
 
- Ukoliko Priština smatra da to može da uradi sama slobodno neka pokuša ali neće uspeti u tome. Ja ću vas podsetiti da je pokušala dva puta do sada, jednom preko Crne Gore, drugi put preko Albanije oba pokušaja su bila neuspešna, rekao je Vulin. 
 
On je naglasio da ako Priština želi dobro ljudima koji žive na Kosovu onda njihovi predstavnici treba da zatraže pozivni telefonski broj preko Srbije i da će ga u tom slučaju dobiti i da će to omogućiti lakši život građanima.
 
- Za uzvrat očekujemo da Srbija dobije licencu na celoj teritoriji Kosova i da naš Telekom može da se vrati u državinu svojih baznih stanica i svega onoga što je oteto bespravno i bez ikakvog opravdanja i da nastave da rade. I Srbima na KiM sigurno će im biti lakše da koriste ovaj broj o kome govorim, rekao je Vulin. 
 
Govoreći o tome gde se zastalo kada su u pitanju razgovori o energetici u Briselu Vulin je pomenuo jezero Gazivode napominjući da je tu u pitanju sporno vlasništvo.
 
Objasnio je da se beogradski pregovarački tim čvrtso drži princima da sve što se nalazi na teritoriji Zajednice srpskih opština mora da pripada Zajednici.
 
Izvor: Tanjug 
 
 

Komentari posetilaca