Za podršku sportskim savezima izdvojeno 3,7 miliona evra
20/07/2022 11:04|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 335 |
|

Medija centar Čaglavica, 20.07.2022. - U Prištini je danas održan okrugli sto na kojem su učestvovali predstavnici sportskih saveza, predstavnici ministarstva kulture, omladine i sporta i predsednik Olimpijskog komiteta Kosova.

Ministar kulture, omladine i sporta Hajrula Čeku rekao je da je do sada izdvojeno 3,7 miliona evra za podršku sportskim savezima.

“U martu ove godine memorandumima o saradnji sa sportskim savezima obavezli smo se na finansijsku podršku saveza u iznosu od 3,7 miliona evra definišući nove politike potrošnje budžeta kako bismo obezbedili ulaganje u sport za sve, u sport invalida i invaliditeta, osnaživanje devojaka u sportu. Do sada je za različite nacionalne projekte izdvojeno 600.000 evra kroz priložene memorandume sa sportskim savezima i Olimpijskim komitetom”, rekao je Čeku.

Čeku je dodao da je proces relicenciranja sportskih saveza već počeo i pozvao njihove čelnike da se što pre prijave.

“Od juče je otvorena aplikacija za licenciranje sportskih saveza. Po prvi put će se licenciranje federacija obaviti sa novim standardima upravljanja i funkcionisanja naših lokalnih federacija. Kao što je predviđeno administrativnim upustvom za licenciranje federacija i u skladu sa međunarodnim standardima naše vlade”, rekao je Čeku.

Predsednik Olipijskog komiteta Kosova Ismet Krasnići rekao je da zajedno sa ministarstvom rade na izradi strategije i nacrta koji će unaprediti sport.

“Već nekoliko nedelja Olipijska akademija i ostalo osoblje Olipijskog komiteta Kosovasa činili su nacrt projekta “Sport za sve” koji je već u ministarstvu. Ovim nacrtom je predviđeno da u prvih šest meseci ove godine počne ralizacija sportskih aktivnosti u osnovnim i srednjim školama”, rekao je Krasnići.

Na sportskom forumu koji je organizovalo ministarstvo kulture, omladine i sporta u saradnji sa Olimpijskim komitetom Kosova čelnici saveza razgovarali su o dugoročnom planu razvoja sporta.

 

 


Komentari posetilaca